vineri, 14 septembrie 2012

Tendinţe coafuri toamnă/iarnă 2012-2013


Coafurile sezonului toamnă/iarnă 2012-2013 pun în valoare fizionomia şi reuşesc să exprime esenţa prezentărilor de modă graţie texturilor, tunsorilor şi designurilor feminine, la limita dintre duritate şi fragilitate.

Propunerile pentru acest sezon acoperă o gamă largă de stiluri, de la pixie boyish şi coafuri în linii drepte, geometrice, până la cocuri în stilul anilor ’40 şi ’50, onduleuri Flapper girl, coafuri tapate şi bob-uri false.

În cea mai mare parte, prezentările de modă au avut tendinţa de a încadra armonios chipul în cadrul coafurilor alese, nicidecum de a ne ascunde trăsăturile feţei şi machiajul fabulos propus pentru sezonul rece în spatele unui breton masiv sau a unor coafuri messy, de nestăpânit.

Coafuri cu breton toamnă/iarnă 2012

       Bretonul nu îşi face simţiţă prezenţa în rândul tunsorilor preferate pentru sezonul toamnă/iarnă 2012. Excepţie fac modelele Calvin Klein, ale căror tunsori geometrice cu breton gros şi scurt aduc un omagiul acelei “Girl with a Dragon Tattoo”. Influenţa Vidal Sassoon se face şi ea remarcată în structura unora dintre tunsorile observate în prezentarea Organic by John Patrick. 

Coada de cal – o alegere clasică, mai multe moduri de purtare

       În sezonul rece, ne reîntoarcem la această variantă clasică de a ne purta părul, însă cu multiple variaţii : dulcele stil clasic, messy, coada joasă prinsă cu o şuviţă de păr sau înaltă şi edgy, prinsă în latex negru. 

 

 

Coafuri cu volum – bucle messy vs păr tapat

         Coafurile toamnă/iarnă 2012-2013 căpăta un volum exagerat în viziunea Carolina Herrera, look-ul dramatic şi destul de impresionant fiind realizat prin tapare. Adaptează acest stil clasic în modernitate prin plasarea unei panglici negre.

Coafuri retro – eleganţa anii ’20, ’40, ‘60

       Coafurile retro conţinuă să aibă o influenţă covârşitoare în tendinţele toamnă/iarnă 2012, pentru simplul motiv că promovează feminitatea de mult apusă a Epocii de Aur. Glam-ul hollywoodian ne este ilustrat în prezentările L’Wren Scott, Oscar de la Renta sau Donna Karan.


 Coafuri împletite complexe

        Pentru Creatures of the Wind, stilistul Odile Gilbert a realizat împletituri atât de complexe, încât semănau cu nişte cuiburi texturizate. Prin accesoriile statement, a conferit o notă distinctivă.




Coafuri accesorizate în tendinţe toamnă/iarnă 2012

        În sezonul toamnă/iarnă 2012-2013 se pune un accent considerabil pe accesoriile de păr. Designerii s-au folosit de un arsenal întreg de bijuterii, benţiţe de păr, agrafe şi panglici accesorizate, precum şi de pălării cu fler. Inspiră-te din colecţiile Oscar de la Renta  sau Rodarte pentru a aborda un look gingaş, plin de eleganţă, optând pentru accesorii de păr masive, însă feminine sau benţiţe de păr decorate cu bijuterii.

 

Pe scurt, în acest sezon : 

* se revine la coada de cal, purtată în mai multe variaţii

* se poartă coafurile tapate

* se poartă coafuri retro, care amintesc de anii de glorie : '20, '40, '60

* stilul boho-hippie : coafuri complexe împletite

*  accesorii în păr : de la bentiţe feminine, până la pălării, inspirate din stilul masculin



Voi ce părere aveţi despre noile tendinţe? Le-aţi adopta?


 


 

 


Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More